19 Aralık 2011 Pazartesi

Ankara’da öğrenci misin?

Gülnur TAŞ   
Öğrenci misin canım kardeşim, Allah başka dert vermesin. Hele de Ankara’da öğrenciysen yandın.
Ankara büyükşehir dediler. Öğrenciyi sever dediler. Kalktık geldik. Tabi bizce iyi ettik. İlk iki yıl Ankara’yla iyi anlaştık. O bizi sevdi, biz onu sevdik, kucakladık birbirimizi. Yanlışlarımızı görmezden geldik.  Ama ikinci yılın sonunda işler değişti, Ankara çok değişti. Öğrenciydik bize ulaşım kolaydı ama zor olmaya başladı. “Paso” dediler, indirimli bilet almak için gerekliymiş. Anlayacağınız öğrenci olduğumuz kanıtlamaya; öğrenci kimliğimiz yetmiyormuş!

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek; “Paso uygulaması başladığından beri vergi gelirimiz arttı” demiş. İyi demiş, hoş demiş, güzel demiş. Bunu derken bir şeyi de akıl edememiş. “Paso” almayan alamayan öğrencilerin yürümeyi tercih edebileceğini düşünmemiş.
 Sayın Belediye Başkanım; olmaz, yürümez,  bu sistem böyle devam etmez. Ocağa kadar geçerli olan ‘Paso’, Ekim 1 de bitirilmez. Öğrencilerle dalga geçilmez. ‘Eliniz mahkûm alacaksınız,’ der gibi güvenlik kontrolünden geçirilmez. ‘Paso’ su olmadığı halde indirimli bilet kullanan öğrencilerden para cezası alınmaz. Daha sonrasında öğrenciler ‘Paso’ almaya zorlanmaz. Senin çok beğendiğin bu sistem böyle devam ederse öğrenciler ‘Paso’ ya küser; Ankaray’a, Metro’ya, EGO’ya binmez.
 Ankara da öğrenci misin, pason nerde kardeşim?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.