30 Aralık 2011 Cuma

Yenimahalle’nin yeni gözdesi: Yeni Kart

Ayşe ASI
Yenimahalle Belediyesi, daha az ödemek, kazanırken kazandırmak ve Yenimahalleliye yardım etmek amacıyla Yeni Kart Projesi’ni hayata geçirdi. Sosyal ve yardımlaşma kartı olan Yeni Kart, ihtiyacı olan ailelere dağıtılıyor ve her ay belli miktarlarda para hesaplarına yatırılıyor. Yatırılan bu parayı, ihtiyaç sahipleri diledikleri gibi kullanıyorlar. 

Yenimahalle Belediyesi, SAMPAŞ A.Ş ve Garanti Bankası ortaklığıyla gerçekleşen projeyle ihtiyaç sahibi vatandaşlar, gıda, giyim, sağlık hizmetleri gibi birçok alanda her türlü ihtiyaçlarını kendilerine sağlanan kartlarla karşılayabiliyor.
Yeni Kart’ın sadece giyim ve gıdayla sınırlı olmadığını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ihtiyacı olan ailelerin gururları kırılmadan alışveriş yapabileceklerini ve bu hizmetin insan onurunu zedelemeyecek koşullarda sürdürüleceğini söyledi. Ayrıca kartın belediye hizmetlerinde de kolaylık sağlayacağını dile getiren Yaşar, Yenimahalle’deki konser, tiyatro, gezi gibi etkinliklere öncelikli olarak Yeni Kartlı vatandaşların katılma şansına sahip olacaklarını ifade etti.
Kullanana da yardıma muhtaç vatandaşlara da kazandırıyor
Tüm işyerlerinde geçerli olup sadece anlaşmalı işyerlerinde ödül puan kazandıran Yeni Kart sahiplerinin yaptığı alışverişlerde hem kendilerinin hem de Yenimahalle sınırları içindeki ihtiyaç sahibi vatandaşların kazançlı çıktığını belirten Yaşar, “Yapılan alışverişler sonucunda ihtiyaç sahipleri için oluşturulan yardım fonunda puanlar birikiyor ve biriken bu puanlar ilk aşamada belirlenen 3000 ihtiyaç sahibinin hesabına paylaştırılacak.”dedi. İhtiyaç sahiplerinin kartlarına yatırılan bu puanları anlaşmalı iş yerlerinde kullanabileceklerini ve ne ihtiyacı varsa onu temin edebileceklerine de değinen Yaşar, ihtiyaç sahiplerinin kazandıkları bonus puanlarla emlak, ilan, reklam gibi bütün vergi kalemleri ödemelerini de yapabileceklerini söyledi.
Yenimahalle’deki hesap çarşıya uyacak
Yeni Kart sahipleri anlaşmalı iş yerlerinde indirimli alışveriş fırsatına da kavuşacak. Şimdiye kadar 400 iş yeriyle anlaşma yaptıklarını belirten Yaşar, “Vatandaşlarımız bu anlaşmalı kurum ve iş yerlerinde diledikleri gibi ve uygun fiyata alışveriş yapabilecekler” dedi.İş kollarının da çeşitli olduğunu söyleyen Yaşar, ayrıca kronik hastalığı olan Yeni Kartlı vatandaşların, engelli vatandaşların ve 65 yaş üstü yaşlıların sağlık problemlerini anlaşmalı merkezlere giderek çözebileceğini söyledi.
Ev hanımlarına veriliyor
Yeni Kart’ın çeşitli alanlarda kullanılabileceğinin altını çizen Yaşar, sözlerine şöyle devam etti:
“Yeni Kartı, Yenimahalle’de ihtiyacı olan herkese dağıtıyoruz ancak ailede tek bir kişiye teslim ediyoruz o da evin hanımı oluyor. Çünkü onlar evlerinin eksiklerini diğer aile bireylerinden çok daha iyi biliyorlar.” 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.